"> BRF Ramsjöåsen - Bra att veta

Bra att veta

Bostadsrättsföreningen består av 66st hus i tre olika utföranden, vi har ett gemensamt grönområde med lekplatser och fotbollsplan. Det finns en kvarterslokal som man kan låna där det finns bord och stolar. Vi har också ett förråd med lite utrustning till städdagarna.

Ändringar/ombyggnader
Om en medlem har för avsikt att utföra ombyggnad eller ändring av bostadsrätten så måste man ansöka om detta hos styrelsen. Detta gäller inte ytskiktsrenoveringar eller liknande som ligger inom medlemmens ordinarie underhållsskyldighet.
Som exempel på vad som måste ansökas om hos styrelsen är ändrad planlösning, ändringar i el-, värme- samt vatten och avloppsinstallationer, utbyggnad/ändring av altan/uteplats och/eller carport/garage.

För att en förening ska fungera så krävs det att alla hjälper till.

Städdagar har vi två gånger om året, en på våren och en på hösten där vi gärna ser att alla kommer och hjälper till. Kan man inte just den dagen så går man ut någon dag tidigare och städar.

Vi har en valberedning en styrelse och en trädgårdgrupp där vi gärna ser att nyinflyttade tänka sig att gå med i. Årsmöten brukar vi ha i april.

Bra att veta om husen: Alla hus har en frånluftvärmepump med vattenburen uppvärmning av huset samt varmvatten.

Ventilationen sköts av ett tilluftsaggregat.

I både frånluftsvärmepumpen och tilluftsaggregatet finns det filter som ska göras rent och bytas flera gånger om året vilket görs av medlemmen själv.

Filter får du av föreningen vid en förfrågan.

Det finns även en avhärdare till vattnet som regelbundet skall fyllas på med salttabletter, kostnaden för salttabletter står medlemmen för.

Huset har i originalutförande en lucka i golvet ner till krypgrunden och en lucka i taket upp till vinden. Dessa får man inte sätta för och skall vid en eventuell inspektion eller arbete kunna användas.

Medlemmen får själv stå för ev. kringkostnader om det inte går att använda dessa luckor vid tillfället.

Fiber från IP-Only (Uppsala Statsnät) är indraget i alla hus. Medlemmen väljer utifrån utbudet av leverantörer och tjänster på Internet/TV och står själv för den kostnaden.

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Mer information och uppdateringar om vad som händer i föreningen hittar ni på vår hemsida.
www.ramsjoasen.se

Det är viktigt att ni medlemmar sköter om ert hus, trädgården och husets utrustning och att ni tittar efter läckage m.m

Ni är välkomna att kontakta styrelsen om ni undrar något.
PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmJyZnJhbXNqb2FzZW5AZ21haWwuY29tIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmJyZnJhbXNqb2FzZW5AZ21haWwuY29tPC9hPg==

Login